العودة   شبكة سيدات مصر > أقسام الطبخ و المطبخ > وصفات وأطباق رئيسية
التسجيل التعليمـــات قائمة الأعضاء التقويم البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

وصفات وأطباق رئيسية تبادل الخبرات في مجال الطبخ و نصائح و إرشادات


ورقة اللحمة المصرية بالخطوات المصوره

تبادل الخبرات في مجال الطبخ و نصائح و إرشادات



إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم
عابده الرحمن عابده الرحمن غير متواجد حالياً
ليدي فوق الممتازه
 
تاريخ التسجيل: Jan 2010
المشاركات: 2,942
افتراضي ورقة اللحمة المصرية بالخطوات المصوره

 
 

السلام عليكم
المقادير

نص كيلو لحمة مقطع مكعبات صغيرة
3 بصلات متوسطة مقطعه جوانح
خضار مشكل(بسلة -فاصوليا-ذرة-جزر-بطاطس)
5 فصو توم
خضرة(كسبرة-بقدونس-شبت)
فلفلة خضراء
بهارات(فلفل اسود-كركم-قرفة-ببريكا-سبع بهارات-كمون-كسبرة)

الطريقة


نغطى صينية صالحة لدخول الفرن بورق قصدير بالطول و العرض و تكون طويلة علشان نغطى الخليط كويس قبل دخولها الفرن
و نضع ملعقة سمن على ورق القصدير و نوزعها عليه مثل الصورة





نضع فلفل اسود و الملح على اللحم و نقلبهم كويس ثم نضع فوقهم البصل المقطع جوانح و نقلبهم كويس ثم نضعهم فى الصينية




نضع البسلة و الفاصوليا و جزر مقطع مكعبات و الطماطم تقطع اربع اجزاء فقط و البطاطس تكون متوسطة الحجم تطع نصفين فقط والفلفلة الخضراء مقطعه قطع صغيرة و الذرة
و نضيف الخضرة بعد تقطيعا قطع صغيرة
ثم نضيف البهارات و قليل من الملح لاننا وضعنا ملح قبل كده على اللحم ثم نمزج الخليط جيدا فى وعاء



ثم نضيف الخضار على اللحم فى الصينية

نغلق القصدير جيدا فوق الخضار واللحمة لكى لا يخرج اى بخار من اللحم او الخضار

ندخل الخليط فرن حااااااار على الرف الاول لمدة حوالى من ساعة و نص الى ساعتين
و نصع فى الصينية نفسها اى خارج ورق القصدير حوالى كوب ماء حتى لا تحترق الصينية و بحيث لايدخل الماء بداخل اللحم و كل ربع ساعة نشوف هل الماء اتبخر و لا لا و كا ما يتبخر نزود كمان
ده شكل الصينية بعد ما خرجت

وتقدم مع ارز ابيض

و ده طبق لاول واحده هترد

جربوها بجد اكتر من روووعه



,vrm hggplm hglwvdm fhgo',hj hglw,vi hglwvdm hglw,vi hgl'fo h;ghj fhgo',hj ,vrm ,wthj

 
 
 
رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
  #2  
قديم
ورد ورد ورد ورد ورد ورد غير متواجد حالياً
ليدي لهلوبة
 
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 6,561
افتراضي رد: ورقة اللحمة المصرية بالخطوات المصوره

 
 

هايهههههههههههههههههههههههههههههههههههه

انا اللى خدته شوفتى انا متابعه مواضيعك ليه
 
 
رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
  #3  
قديم
ورد ورد ورد ورد ورد ورد غير متواجد حالياً
ليدي لهلوبة
 
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 6,561
افتراضي رد: ورقة اللحمة المصرية بالخطوات المصوره

 
 
بناتى بيسلموا عليكى وبيقولوا لك مفيش رز وسلطة زيادة
ولا اضطر ااقوم اعمل هههههههههههههههههههههه
 
 
رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
  #4  
قديم
عابده الرحمن عابده الرحمن غير متواجد حالياً
ليدي فوق الممتازه
 
تاريخ التسجيل: Jan 2010
المشاركات: 2,942
افتراضي رد: ورقة اللحمة المصرية بالخطوات المصوره

 
 
الف هنا وشفا على قلبك ياست الكل
 
 
رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
  #5  
قديم
عابده الرحمن عابده الرحمن غير متواجد حالياً
ليدي فوق الممتازه
 
تاريخ التسجيل: Jan 2010
المشاركات: 2,942
افتراضي رد: ورقة اللحمة المصرية بالخطوات المصوره

 
 
هههههههههههههههههه طبعا القسم مليان مدى اديكى انتى وبناتك وبالهنا وشفا على قلوبكم

صباحك زى السكر والله
 
 
رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
اللحمة, المصرية, المصوره, المطبخ, اكلات, بالخطوات, ورقة, وصفات, طبخ

مواضيع ذات صله وصفات وأطباق رئيسية


وصفات وأطباق رئيسية


*=== (( ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد )) ===*

الرسالة:
الصندوق الماسي الخامس - Massy Version 5
خيارات


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
قبة البطاطس بالخطوات المصوره أرجــــــوان وصفات وأطباق رئيسية 3 11-25-2010 06:27 AM
الاوزي بالخطوات المصوره عابده الرحمن وصفات وأطباق رئيسية 8 09-07-2010 12:23 AM
االبيتزا بالخطوات المصوره عابده الرحمن المعجنات والمخبوزات 13 07-22-2010 04:56 PM
مكرونه بشامل بالخطوات المصوره عابده الرحمن وصفات وأطباق رئيسية 8 04-29-2010 04:41 PM
رسم كحل العين بالخطوات المصوره MONA123 ميك اب ومكياج 12 03-20-2010 02:32 PM


الساعة الآن 11:40 PM

 



Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي موقع سيدات مصر ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)

شبكة سيدات مصر منتدى للنساء فقط

↑ Grab this Headline Animator