العودة   شبكة سيدات مصر > أقسام الطبخ و المطبخ > وصفات وأطباق رئيسية
التسجيل التعليمـــات قائمة الأعضاء التقويم البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

وصفات وأطباق رئيسية تبادل الخبرات في مجال الطبخ و نصائح و إرشادات


طريقة عمل مندى الفراخ فى الفرن

تبادل الخبرات في مجال الطبخ و نصائح و إرشادات



إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم
wela wela غير متواجد حالياً
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 1,731
افتراضي طريقة عمل مندى الفراخ فى الفرن

 
 





مندي الفراخ اللي في الفرن








عارفة ان في ناس كتير بتعرف تعمله بس في الفرن ديه اللي حلوة





انا عن نفسي بموووت في المندي



ياسلام لو مندي لحم



تبقي احلي حاجة



نبدأ بأه بسم الله



مندي الفراخ










تتبيلة الفراخ



فرخة لا تزيد عن 1 و نصف كيلو



بصلة وسط مبشورة



جزراية وسط مبشورة



فلفل رومي اخضر مبشور



ملح و فلفل



كمون
(حبة صغننين نصف ملعقة صغيرة مثلا)



نصف ملعقة قرفة

(يمكن الاستغناء عنها للي مش بيحبوا يتبلوا بيها)



عصير ليمونة



نصف ملعقة كاري



ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة ناعم



في الخلاط نضرب

(ورقتين لورى+2 حبهان+2 فص ثوم+نصف ليمونة ناشفة(لومي)



للأرز



2 كوب ارز بسمتي



نصف عود قرفة خشب



ليمونة ناشفة

(لومي)



ملعقة كركم او زعفران لو متاح



2 ورق لوري



2 حبهان


2 قرنقل

سمن او زيت ذرة



بصلة مبشورة متوسطة



مكعب مرقة دجاج

(يمكن الاستغناء عنه في حاله استخدام شربة)



لو استخدمنا شربة يبقي نحط 2 كوب



ندخل علي الطريقة بأه


نتبل الفراخ الاول



مش محتاجة وقت في التتبيل خالص



نغسل الفراخ الاول بالماء و الدقيق و الملح و عصير ليمونة



و بعدين ندعكها كويس بالملح و الفلفل في العظم



و نقطعها نصفين او اربع ارباع



و بعدين نشرطها بالسكين كده






و تتبيلها بالتتبيلة بتاعتها اللي قلنا عليها في الاول



في العظم و بين الجلد و اللحم و في الفتحات اللي شرطناها بالسكين




و نركن الفراخ علي جنب لحد ما نجهز الأرز



في الصينية اللي هتعملي فيها الارز او في حلة عادية



نحط شوية سمن او زيت علي حسب الرغبة


و نحط فيها البهارات بتاعتنا



القرفة الخشب و ورق اللورى و الحبهان و نقلب كويس لحد ما ريحتهم تتطلع






(الصورة ديه مش بتاعتي علي فكرة)






و بعدين نحط البصلة المبشورة و عليها ملح و فلفل خفيف و تقلبي لحد ما تبدأ تذبل











و بعدين تحطي عليها ملعقة الكركم

او ملعقة صغيرة زعفران مذوبين في قليل من الماء



و تقلبي كويس



و تحطي الارز و تقلبي لحد ما يبدأ الارز يتحمر



و بعدين تحطي 2 كوب شربة

او مكعب مرقة الدجاج+2 كوب ماء



(لكل كوب ارز كوب ماء او شربة)





نجهز بأه المندي علشان يدخل الفرن








و تحطي الارز في صينية عادية او صينية بايركس









و تغطي الصينية بالورق الفويل



و تخرمي الفويل بطرف سكين صغير بالشكل ده


علشان التتبيلة بتاعة الفراخ و هي بتستوي تنزل علي الرز و تديله النكهة



و ترصي الفراخ فوق الورق الفويل




و بعدين تغطي تاني الصينية و عليها الفراخ كلها مع بعض


كده









و سيبيها في فرن تكوني مسخناه من 10 دقائق علي درجة حرارة عالية (250) لمدة ساعة



ولا تقلقي الرز مش هيلزق ولا هينشف



هيعمل بس طبقة ملونة شوي في القعر بس مش هيتحرق ولا هيلزق



انا قلت درجة حرارة عالية علشان الرز ما يعجنش


و بعد ما الفراخ تستوي ننظفها من التتبيلة اللي عليها و نديها لون تحت الشواية









و ممكن تحطي بعد كده معاها فحماية مولعة علشان تاخد طعم الشواء



و بعد كده شيلي الفويل الي عليه الفراخ و اغرفي الارز في سرفيس و عليه الفراخ



ممكن تحطي علي الارز لوز محمر و زبيب



بيدي طعم حلو



اهم حاجة ماتملحوش الارز اوي علشان هينزل عليه تتبيلة الفراخ بالملح اللي فيها



بس كده خلاص بالهنا و الشفاء



'vdrm ulg lk]n hgtvho tn hgtvk lk[d hgl'fo hgtvho hgtvk 'fo 'vdrm

 
 
 
رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
  #2  
قديم
حبيبة ابراهيم حبيبة ابراهيم غير متواجد حالياً
 
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 1,858
افتراضي رد: طريقة عمل مندى الفراخ فى الفرن

 
 


روعة ياويلا

أنا أول مرة أشوف الوصفة دي

ان شاء الله حجربها

تسلم ايديكي
 
 
رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
  #3  
قديم
ندى الياسمين ندى الياسمين غير متواجد حالياً
 
تاريخ التسجيل: Dec 2009
المشاركات: 7,424
افتراضي رد: طريقة عمل مندى الفراخ فى الفرن

 
 
والله يا ويلا شكله جااااامد
المندي طبعا احلى حاجه يكون معمول اما في التنور او تحت الارض يعني اللحم بيدفنوه تحت الارض
وطبعا عشان في مصر مش متعودين نعمل كده فتعتبر احسن طريقة زي ما قولتي في الفرن
تسلم ايدك يا جميل
 
 
رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
  #4  
قديم
دينا* دينا* غير متواجد حالياً
 
تاريخ التسجيل: Dec 2009
المشاركات: 66
افتراضي رد: طريقة عمل مندى الفراخ فى الفرن

 
 
تحفة يا ويلا
تسلم ايديكى يا جميل
 
 
رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
  #5  
قديم
lola2010 lola2010 غير متواجد حالياً
 
تاريخ التسجيل: Dec 2009
المشاركات: 133
افتراضي رد: طريقة عمل مندى الفراخ فى الفرن

 
 
 
 
رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
منجي, المطبخ, الفراخ, الفرن, طبخ, طريقة

مواضيع ذات صله وصفات وأطباق رئيسية


وصفات وأطباق رئيسية


*=== (( ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد )) ===*

الرسالة:
الصندوق الماسي الخامس - Massy Version 5
خيارات


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
مندي الدجاج بالخطوات على طريقة منال العالم, مندي الدجاج2014 جيجى كريم وصفات وأطباق رئيسية 1 01-19-2014 10:09 AM
بط مندي ، طريقة عمل بط مندي ، كيفية عمل بط مندي ملك سليمان وصفات وأطباق رئيسية 1 07-18-2013 01:22 PM
بالصور البط المشوي في الفرن من مطبخ داليا مودي داليا مودي وصفات وأطباق رئيسية 5 04-09-2011 01:47 PM
مندى الفراخ باكياس الفرن وبالصور نسمة هوا وصفات وأطباق رئيسية 1 02-03-2011 08:29 AM
مندي الفراخ اللي في الفرن ghada 26 وصفات وأطباق رئيسية 4 10-16-2010 10:54 AM


الساعة الآن 11:44 AM

 



Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي موقع سيدات مصر ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)

شبكة سيدات مصر منتدى للنساء فقط

↑ Grab this Headline Animator