العودة   شبكة سيدات مصر > أقسام الطبخ و المطبخ > وصفات وأطباق رئيسية
التسجيل التعليمـــات قائمة الأعضاء التقويم البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

وصفات وأطباق رئيسية تبادل الخبرات في مجال الطبخ و نصائح و إرشادات


طريقة عمل الخرشوف بالصور

تبادل الخبرات في مجال الطبخ و نصائح و إرشادات



إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 01-27-2011, 12:06 PM   #1
نسمة هوا
ليدي فوق الممتازه
 
تاريخ التسجيل: Jan 2011
المشاركات: 1,766
افتراضي طريقة عمل الخرشوف بالصور
انشر علي twitter


طبعا الخرشوف زى ماهو معروف نوع من انواع الخضار اللى بيبقى صعب نوعا ما على الست تنظيفها وفيه ناس كتير مابتعرفش ازاى يننظف او ازاى جزء منه صالح للاكل علشان كده جبتلكوا طريقة تنظيفه بالصور اتمنى انها تعجبكم

طريقة عمل الخرشوف بالصور



الخرشوف





يقشر وينزع الزعب الداخلى بكحه بملعقة صغيرة
توضع وحدات الخرشوف مباشرة فى ماء به عصير ليمون حتى لا يتحول لونه الى السواد ( كلما نفرغ من واحدة نضعها سريعا فى الماء بالليمون )
تتبع نفس طريقة البازلاء مع اضافة ملعقة كبيرة عصير ليمون وملعقة كبيرة دقيق وملعقة صغيرة ملح ومدة السلق 6 دقائق

طريقة تقطيعة بالصور





الموضوع الأصلى من هنا http://forums.egyptladiess.com: شبكة سيدات مصر https://forums.egyptladies.org/showthread.php?t=105915










.







.



الوصفة الثانية شوربة الخرشوف وللامانة نقلتها من احد المواقع



المقادير

1حبة بطاطس , متوسطة3حبات خرشوف 1حبة جزر , متوسطة1مكعب مرقة خضار فاين فودز كنور ,(حسب الرغبة)4كوب ماء 2/1ملعقة كبيرة عصير ليمون
2ملعقة كبيرة سمن نباتي ,أو زيد
3ملعقة كبيرة دقيق ملح و فلفل


طريقة الطهى

1. تقطع قوالب الخرشوف والبطاطس مكعبات صغيرة (1x1x1 سم) كما تقطع الجزرة مكعبات أصغر.
2. يسخن السمن في إناء متوسط ويضاف الدقيق و يقلب حتى يصبح لونه ذهبى بني.
3. يضاف مكعب المرقة و الماء والخضروات وعصير الليمون والملح والفلفل وتترك لتغلى. تخفض النار وتغطى وتترك لمدة 15 دقيقة حتى تنضج الخضروات

الوصفة الثالثة من الأخت الشيف رانيا الله يعطيها العافية
أولا : بالبشـاميـل :


- تعصجي كمية مناسبة من اللحم المفروم تكفي كمية الخرشوف الي عندك .. وممكن تكتري البصل شوية كمان بيدي ريحة حلوة وطعم مميز للاكلة دي ...
- تحضري كمية من البشاميل تكفي لتغطية كمية الخرشوف ... ويكون بشاميل سايل وتحطي عليه شوية جبنة رومي او برميزان مبشورة ( جوة البشاميل ) ...
- بترصي الخرشوف وتحشيه باللحمة .. وترشي على الوجه بشكل متساوي البشاميل وترشي كمان على الوجه جبنة موتزاريلا بتعطي شكل جميل لما بتسيح عليه ...
- تدخليه الفرن مدة تقريبا 1/2 ساعة ... على نار وسط ... ولما تلاقيه نضج ( على فكرة هو ما بياخد وقت ) ... تفتحي النار من فوق لتحمير الوجه ... وبالهنا والشفا ... وممكن تقديمه مع المكرونة ... او ممكن مع انواع المحاشي ...



ثانيـا : بصلصة البولونيـز :


- نفس الطريقة السابقة ... بس طبعا ما فيش بشاميل ولا جبنة بارميزان او رومي ...
- بتجيبي اللحمة المفرومة بعد ما تتعصج وتحطي عليها كمية مناسبة من عصير الطماطم الطازج وملعقة كبيرة من معجون الطماطم (الصلصة ) ... و1/2 ملعقة من الريحان لو بتحبوه مع الاكل .. وتتركيها تتسبك حتى تصبح كمية الطماطم قليلة نسبيا ..
- وترصي الخرشوف عليه اللحمة ام طماطم ... وتصبي في الصينية 1 كوب عصير طماطم مع 1/2 مكعب ماجي ... وكمان تدخليه الفرن ...
- لما تيجي تقدميه ممكن تحطي رشة جبن موتزاريلا كمان على الوجه وتحمريها من فوق في الفرن شوية ... تكون نتيجة مبهرة ...

الوصفة الرابعة والاخيرة

سلطة الخرشوف بالجبنة الحلوم







المقادير:

علبة قلوب الخرشوف- 2خيار مقطع انصاف – حبة فلفل احمر وفلفل اصفر مقطع مربعات – خس – قليل من الكرنب الاحمر – حباتبندورة صغيرة جدا – نص كوب جبنة حلوم مقطعة مكعبات
التتبيل : 4م ك ليمون- 4م ك زيت زيتون – قليل من النعناع الناشف - ملح – فلفل اسود- توضع في قارورة وتخفق جيدا
الطريقة :
ترتب السلطة كما هو موضح بالصورة ثم يصب الصوص عليها او يقدم بجانبها وتزين بحبات الزيتون الاسود وشرائح الليمون
من الممكن قلي حبات الجبنة الحلوم وتطلع اطيب
وبالهنا والشفا





'vdrm ulg hgova,t fhgw,v fhgw,v

نسمة هوا غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 01-27-2011, 12:06 PM   #2
زهرة العين
ست الستات
 
تاريخ التسجيل: May 2008
المشاركات: 38,931
افتراضي صور,ازياء محجبات ,الشيف حسن ,ازياء,العاب طبخ ,شات,فساتين ,لانجري,مكياج, اسماء بنات , طبخ

جزاكى الله خيرا ع المجهود الرائع وفي انتظار كل جديد
زهرة العين غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 01-27-2011, 01:16 PM   #3
berry
ليدي شطوره
 
تاريخ التسجيل: Jan 2011
المشاركات: 692
افتراضي رد: طريقة عمل الخرشوف بالصور

تسلم ايدك يا قمر
berry غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 01-27-2011, 08:25 PM   #4
اووشا
ست الستات
 
تاريخ التسجيل: May 2010
المشاركات: 69,430
افتراضي رد: طريقة عمل الخرشوف بالصور

اووشا غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 01-28-2011, 04:55 PM   #5
ام حسون
ليدي جديده
 
تاريخ التسجيل: May 2010
المشاركات: 214
افتراضي رد: طريقة عمل الخرشوف بالصور

تسلم ايدك
ام حسون غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
الخرشوف, بالصور, طريقة

*=== (( ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد )) ===*

الرسالة:
الصندوق الماسي الخامس - Massy Version 5
خيارات


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
اطباق الخضار , وصفات رئيسية , الخرشوف بالبسلة , طريقة عمل الخرشوف المحشو بالبازيلا دودووووو وصفات وأطباق رئيسية 7 01-29-2014 04:37 PM
طريقة تحضير الخرشوف المحشو 2014 - الخرشوف المحشو - Stuffed Artichokes 2015 بسكوته المقبلات والسلطات والشوربة 3 10-27-2013 12:24 AM
الخرشوف بالبشاميل ، وصفة الخرشوف بالبشاميل ، طريقة عمل الخرشوف بالبشاميل ملك سليمان وصفات وأطباق رئيسية 1 07-18-2013 01:01 PM
الخرشوف بالليمون , طريقة عمل الخرشوف بالليمون, مقادير تحضير الخرشوف بالليمون باكية فى السجود وصفات وأطباق رئيسية 1 06-17-2013 06:05 PM
طريقة عمل الخرشوف - بالصور طريقة عمل الخرشوف بالفراخ والجبنة لذييييييييييذ - خرشوف بطريقة جديدة داليا مودي وصفات وأطباق رئيسية 2 03-11-2013 04:39 PM


الساعة الآن 11:10 AM

 



Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي موقع سيدات مصر ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)