سيدات مصر

العودة  
اسم العضو
كلمة المرور
مركز تحميل الصور القرآن الكريم مواضيعي التسجيل البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

الحلويات الحلويات بالصور,وصفات حلويات سريعة,وصفات حلويات باردة,وصفات حلويات سهلة وبسيطة,حلويات 2017,حلويات مصرية,وصفات حلويات منال العالم,حلويات جزائرية 2017,حلويات نابلسية,حلويات دمياطية


طريقه عمل المربى فى البيت

الحلويات بالصور,وصفات حلويات سريعة,وصفات حلويات باردة,وصفات حلويات سهلة وبسيطة,حلويات 2017,حلويات مصرية,وصفات حلويات منال العالم,حلويات جزائرية 2017,حلويات نابلسية,حلويات دمياطية





المواضيع المتشابهه للموضوع: طريقه عمل المربى فى البيت
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
وصفة دوائر المربى 2013 ، كيفية عمل دوائر المربى 2014 اميرة الاشواق الحلويات 1 08-29-2013 03:41 PM
المربى باليمون 2013 , طريقه عمل المربى بالليمون 2014 اميرة الاشواق الحلويات 1 08-29-2013 02:25 PM
طريقه عمل المربى بالليمون 2013 , خطوات المربى بالليمون 2013 مريم اوزلى وصفات المطبخ 1 07-31-2013 06:28 AM
حلوى المربى - حلوى محشوة بالمربى - طريقة عمل حلى المربي بالصور داليا مودي الحلويات 3 01-10-2013 09:01 AM
اسهل طريقه لعمل المربيات ملف كامل لجميع انواع المربى ان الله مع الصابرين الحلويات 3 09-17-2012 12:18 AM

طريقه عمل المربى فى البيت

أولا سوف نتكلم عن الأسباب التي تؤدي الى فساد المربى 1-العفن: يصاب المربى بالعفن للأسباب التالية: -إذا لم يغط المربى الساخن بورق مشمع يلامس سطحه أو إذا لم يتم أغلاق

إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع سحر رويتر مشاركات 1 المشاهدات 7327  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 10-22-2010, 09:38 PM   #1
سحر رويتر
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 22,004
المواضيع:
طريقه عمل المربى فى البيت


أولا سوف نتكلم عن الأسباب التي تؤدي الى فساد المربى

1-العفن:

يصاب المربى بالعفن للأسباب التالية:
-إذا لم يغط المربى الساخن بورق مشمع يلامس سطحه أو إذا لم يتم أغلاق المرطبان اغلاقا محكما
-عدم غليانه على النار المدة الكافية بعد إضافة السكر لتتبخر المياه منه.
- العفن لا يضر إذا كان على سطح المربى فقط
ويزال العفن بملعقة جافة نظيفة ثم يوضع المربي في الثلاجة لأستعماله

2- الفقاقيع:


تظهر الفقاقيع في المرطبان لالاسباب التالية :
-عدم احتوائه على كمية السكر الكافية
-تظهر الفقاقيع او الرغوة ايضا لعدم طبخه على النار مع السكر لمدة الكافية
-اذا استعملت ملعقة غير نظيفة وترك المرطبان مفتوحا
-لتصحيح المربى الذي بدأ فيه العفن يكشط العفن ثم يوضع المربى في طبق من البايركس
ويوضع في الفرن حتى يغلي مدة ثلاث دقائق ثم يوضع في الثلاجة .

قبل ما نبدا في عمل المربات فيه كم نصيحة لازم تعرفيهاعلشان تظبط المربى وتطلع حلوة...

السكر والفواكه

لازم يكون السكر اللي بالمربى نقي خالي من شوائب، و كمان الفواكه تكون طازجة.

إناء الطهي

حاولي إنك تستعملي إناء مستدير سميك من الجوانب.
للتقليب :بلاش تستعملي معلقة معدنية للتقليب وحاولي إنك تستبدليها بمعلقة خشب.

على نار هادية

لازم تذوبي السكر على نار هادئة وتحاولي إنه يدوب على الآخر ..

لابد من اضافة عصير الليمون إليه علشان المربى .. علشان لايكون السكر بالمربى زائد .
أول بأول
احرصي وإنت بتقلبي المربى إنك تشيلي الريم أول بأول وده علشان المربى يكون لونها رايق وصافي.

البرطمان:

بالنسبة للبرطمان اللي هتعبي فيه المربى لازم يكون نظييف وجاف تماما من المياه هو والملعقة اللي هتستخدميها علشان المربى لا تخرب وتعفن.

أحكمي الغلق :

زي ما بيكتبوا على علب المربات لازم تملي البرطمان على الآخر علشان لا يكون فيه حيز يسمح بدخول الهواء، لازم تقفلي الغطاء تمام .

اختبار نضج المربى :

علشان تعرفي إذا كانت المربى استوت ولا لأ؟ فيه حاجة ممكن تعمليها وهي إنك تاخدي معلقة من المربى وتحطيها على طبق جاف وتسيبيها شوية لغاية ما تبرد. وبعد كده تشوفي إذا كانت سميكة ولا لأ.

في التلاجة

بعد ما تبرد المربى عبيها في البرطمان زي ما اتفقنا واحتفظي بيها في الثلاجة.
بس تعالي نشوف طرق عمل أنواع مختلفة من المربى 0

اولا:

مربى التين

* المقادير *
كيلو تين
كيلو سكر
عصير ليمونه
ربع معلقة صغيرة مسحوق قرنفل

طريقه عمل المربى فى البيت 081011145645N8oH.jpg

* الطريقة *

1- أحضري التين واغسليه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحطيه في طبق صيني على هيئة طبقات وبين كل طبقة وطبقة ضعي سكر.

2- اتركيه فترة تتراوح من 2 إلى 3 ساعات لغاية ما يخرج كمية المياه اللي موجودة فيه.
3- بعد كده حطيه على نار هادئة مع التقليب لغاية ما تلاقي السكر اللي فيه ذاب خالص.
4- بعد كده ضيفي إليه عصير الليمون وسيبيه على النار لغاية ما يتعقد مع إضافة القرنفل المطحون إليه. وزي ما اتفقنا إنك تشيلي الريم أولا بأول.

5- لما تلاقي المربى استوت شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وبعد كده عبيها في البرطمانات ودخليها التلاجة.

ثانيا مربى الجزر:

طريقه عمل المربى فى البيت carrot-jam_w.jpg

المقادير

2 كيلو جزر
2 كيلو سكر
نصف ملعقة شاى من القرفه الناعمه أو القرنفل حسب المزاج
عصير ليمونه

طريقه عمل المربى فى البيت SF15-4004.jpg?size=l

الطريقه


يقشر الجزر ( ويفضل غسيله جيدا بدون تقشير للاحتفاظ بفوائد القشرة )
يقطع حلقات صغيره
يسلق فى ماء يكفى لتغطيته
ينشل من الماء
يضاف للماء ناتج السلق السكر ويترك على النار
يختبر كل فتره باسقاط نقطة من الملعقة حتى نجد النقطة بها مطاطية خفيفه
يضاف عصير الليمونه للمحلول ويترك على النار 5 دقايق
يضاف الجزر المسلوق والقرفه أو القرنفل للمحلول على النار 15 دقيقه
يعبأ فى برطمانات جافة وهو ساخن للتعقيم
يغطى بعد ان يبرد ويوضع فى مكان جاف او بالثلاجه

ثالثا:
مربى المشمش

طريقه عمل المربى فى البيت ApricotBwl.JPG

المقادير‏:
1‏ كيلو مشمش‏,1‏ كيلو سكر سنترفيش‏,‏ عصير ليمونة

الطريقة‏:

*‏ ينزع النوي من المشمش‏.‏
‏*‏ يقطع المشمش بالسكين قطعا صغيرة‏.‏
‏*‏ في طبق صيني او بلوري يوضع المشمش في طبقات متبادلة مع السكر ويترك المقدار‏6‏ ـ‏8‏ ساعات حتي ويخرج المشمش ماءه
‏*‏ في إناء عميق يرفع المشمش فوق نار هادئة مع التقليب من حين لآخر حتي يذوب السكر تماما‏.‏
‏*‏ يضاف عصير الليمون ويترك المقدار علي النار هادئة حتي تعقد المربي‏.‏ ويرفع الريم‏.‏
‏*‏ ترفع المربي من فوق النار وتترك حتي تبرد تماما ثم تعبأ في برطمانات معقمة
‏*‏ تحفظ داخل الثلاجة او في مكان جاف متجدد الهواء‏

رابعا:

مربى السفرجل

طريقه عمل المربى فى البيت 200px-Quince.jpg

المقادير

: سفرجل طازج
سكر لكل كوب سفرجل كوب سكر
عصير ليمون

الطريقة
يغسل السفرجل و يقطع شرلئح هلالية رفيعة مع الانتباه لنزع البذور
توضع الشرائح في طنجرة و يضاف ماء كافي لغمرها
توضع على النار حتى تذبل حوالي 20 - 30 دقيقة
يقاس السفرجل و العصير في كوب
يضاف لكل كوب سفرجل مع عصيره 1 كوب سكر
تعاد الطنجرة الى النار و تترك على نار هادية الى ان تغلى
يضاف ملعقة طعامعصير ليمون و تترك الى ان تتكاثف وتنضج و يتاكد من ذلك بوضع قليل منه على صحن جاف ومسطح نميل الصحن قليلا فاذا حافظ على قوامه جامدا يكون جاهزا
تكشط الرغوة كلما ظهرت
يسكب بعد ان يبرد في مرطبانات زجاجية جافة وتغطى باحكام و تحفظ في مكان جاف

خامسا:

مربى الخوخ بلتوابل


[IMG]http://www.***ef.com/images/stories/users/12422365246678.jpg[/IMG]

المقادير:

8 أكواب من الخوخ المقطع والمقشر
4 أكواب سكر
1 ملعقة صغيرة قرفة
1/4 ملعقة صغيرة قرنفل

* الطريقة:

- ترفع جميع المكونات من الخوخ والسكر والقرفة والقرنفل فوق النارمع التقليب المستمر حتى تمام الغليان.
- تخفض درجة حراة الموقد مع التقليب المستر لما يقرب من الساعتين حتى يغلظ قوام المربى.
- يتم التخلص من الرغاوى التى تكونت على السطح بواسطة ملعقة معدنية.
- ترفع المربى من فوق النار حتى تهدأ، ثم تعبأ فى برطمانات نظيفة وجافة مع إحكام غلقها.
- توضع البرطمانات فى حمام بخار مائى.
- تحفظ فى الثلاجة حتى تناولها.

سادسا:

مربى الفراوله


طريقه عمل المربى فى البيت 2306_MEDIUM.jpg

المقادير:

كوبان فراولة

ملعقتان صغيرتان عصير ليمون

1/2 1 كوب عسل

عبوة من مسحوق البكتين (مادة توجد فى الثمار وخاصة فى التفاح، تتحلل فى المياه المغلية ثم تشكل عند التبخر مادة هلامية)

طريقه عمل المربى فى البيت strawberry.jpg

* الطريقة:

- تخلط الفراولة وعصير الليمون والبكتين فى إناء من الأستنلس أستيل.

- يرفع الإناء فوق النار حتى تمام الغليان، ثم يضاف العسل.

- يترك الخليط للغليان مرة أخرى بعد إضافة العسل مع التقليب من 10- 12 دقيقة.

- ترفع المربى من على النار بعد أن يصبح قوامها مثل الشراب الغليظ ثم تترك لتهدأ وتبرد.

- تعبأ فى برطمان محكم الغلق وتوضع فى الثلاجة.

سابعا:

مربى التفاح

طريقه عمل المربى فى البيت Apple Pie Jam.JPG

المقادير:

2 كيلو تفاح مقشر ومقطع إلى اجزاء صغيرة
6 أكواب سكر
1 ملعقة صغيرة قرفة
1/2 ملعقة صغيرة فلفل حلو
1/2 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
1/4 ملعقة صغيرة قرنفل
1 كوب عصير تفاح

طريقه عمل المربى فى البيت apple jam-12.JPG

* الطريقة:

- فى إناء كبير الحجم تخلط جميع المكونات من التفاح والسكر والقرفة والفلفل الحلو وجوزة الطيب والقرنفل وعصير التفاح.
- يرفع الإناء فوق نار متوسطة الحرارة حتى تمام الغليان.
- مع التقليب المستمر للخليط، ترفع درجة حرارة الموقد حتى يتحول الخليط إلى القوام الجيلاتينى.

- يرفع الخليط من على النار ويتم التخلص من الرغاوى التى تكونت على السطح.
- تترك المربى لتهدأ قليلاً ثم تعبأ فى برطمانات جافة ونظيفة مع إحكام غلقها.
- توضع البرطمانات فى حمام بخار مائى وتحفظ فى الثلاجة حتى حين تناولها.

ثامنا:

مربى الجوافه

طريقه عمل المربى فى البيت guava-fruit.jpg


** المقادير **

كيلو جوافة.. كيلو سكر سنترفيش حوالي (3 أكواب كبيرة)
ربع كوب مياه.
2معلقة كبيرة عصير ليمون.

طريقه عمل المربى فى البيت wild_guava_jam.jpg

**الطريقة **

1. اغسلي الجوافة وقطعيها شرائح.
2. بعد كده حطيها على النار هادئة لغاية ما تلاقي إنها بدأت تلين، شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد.

3. وعلشان تتخلصي من البذور اللي في الجوافة صفي الجوافة في مصفاة بس خلي بالك إن المصفاة تكون ذات ثقوب ضيقة.

4. ضيفي السكر إلى ماء السلق والجوافة وحطيها على النار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما يذوب السكر.

5. ضيفي إليها عصير الليمون مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق ونزع الريم اللي بيتكون أولا باول.

6. لما تلاقيها استوت شيلها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وحطيها في البرطمان اللي إنت مجهزاه زي ما اتفقنا واحفظيها في الثلاجة.

تاسعا:

مربى القرع العسلي

طريقه عمل المربى فى البيت 40661.png

المقادير:

1) كيلو قرع عسلي.
2) كيلو سكر.
3) ثلاثة ارباع كوب عصير برتقال.
4) عصير ليمونة واحدة.

طريقه عمل المربى فى البيت 40662.png

ثانيا: طريقة العمل:

1) يقطع القرع العسلي إلى قطع مربعة صغيرة.
2) نضيف عصير البرتقال والسكر وعصير الليمون إلى القرع العسلي المقطع، ونضعهم على نار هادئة حتى يصبح جاهزا للحفظ في البرطمانات.
3) نعقم البرطمانات.
4) نضع مربى القرع العسلي في البرطمانات ونقفلها بإحكام.

عاشرا:

مربى الموز


طريقه عمل المربى فى البيت 090303150200Od0K.jpg

المقادير:

4 أكواب موز مهروس
1/3 كوب عصير ليمون
ملعقتان صغيرتان سكر بنى
1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب مطحون

طريقه عمل المربى فى البيت 41_8.jpg

* الطريقة

- تخلط جميع المكونات الموز وعصير الليمون والسكر وجوزة الطيب وتخفق فى الخلاط الكهربائى حتى تمام الامتزاج.
- ترفع المكونات فى إناء فوق النار حتى تمام الغليان.
- تخفض درجة حرارة الموقد حتى يصبح الخليط سميكاً.
- من الممكن أن تقدم المربى وهى ساخنة فوق كيك أو تعبأ فى برطمانات للاستخدام المألوف.

الموضوع الأصلي: طريقه عمل المربى فى البيت || الكاتب: سحر رويتر || المصدر: سيدات مصر

منتدى , منتديات , بناتي , ازياء , تسريحات , قمصان نوم , رسائل , حب , ملابس , فتكات , رجيم , لانجري , بنات , للبنات , العاب , اسرة , سيدات , نسائية , نسائي , مصر , العالم , اكلات , طبخ , الحمل , ديكور , كروشية , صور , مكياج , البيتزا , ميك اب , البشرة , فيديو , طريقة , ستائر , غرف , أطفال , غرف نوم , فساتين , زفاف , 2017 , 2016 , شتوية , صيفية , اكسسوارات , التخسيس , حلويات , طريقة , تريكو , الاحلام , تفسير الاحلام , حواء , اكلات , تفسير حلم , قصات , قمصان , رمضان , u]ghj , TJ;HJ , فساتين , عبايات , عيد , لانجيري , البشرة , تساقط , مطبخ , لكي , مصر , مصرية , شعر , خليجية , tj;hj , 2015



المصدر: سيدات مصر


'vdri ulg hglvfn tn hgfdj


المصدر: سيدات مصر


'vdri ulg hglvfn tn hgfdj

التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
سحر رويتر غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 10-22-2010, 11:05 PM   #2
hala_2007
ست الكل
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Jun 2010
المشاركات: 15,506
المواضيع:
افتراضي رد: طريقه عمل المربى فى البيت

التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
hala_2007 غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع سحر رويتر مشاركات 1 المشاهدات 7327  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع

مواقع النشر (المفضلة)

مواضيع ذات صله الحلويات


الحلويات

طريقه عمل المربى فى البيت


*=== (( ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد )) ===*

الرسالة:
الصندوق الماسي الخامس - Massy Version 5
خيارات



الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع


المواضيع المتشابهه للموضوع: طريقه عمل المربى فى البيت
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
وصفة دوائر المربى 2013 ، كيفية عمل دوائر المربى 2014 اميرة الاشواق الحلويات 1 08-29-2013 03:41 PM
المربى باليمون 2013 , طريقه عمل المربى بالليمون 2014 اميرة الاشواق الحلويات 1 08-29-2013 02:25 PM
طريقه عمل المربى بالليمون 2013 , خطوات المربى بالليمون 2013 مريم اوزلى وصفات المطبخ 1 07-31-2013 06:28 AM
حلوى المربى - حلوى محشوة بالمربى - طريقة عمل حلى المربي بالصور داليا مودي الحلويات 3 01-10-2013 09:01 AM
اسهل طريقه لعمل المربيات ملف كامل لجميع انواع المربى ان الله مع الصابرين الحلويات 3 09-17-2012 12:18 AM

سيدات مصر ازياء ازياء محجبات عبايات لانجيري مكياج ديكور تريكو تسريحات فساتين غرف نوم كوش مكياج عرايس اكسسورات انتريهات وصفات طبخ

الساعة الآن 02:39 PM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises
التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي موقع سيدات مصر ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)
دليل المواقع
أضف اعجاب لصفحتنا