سيدات مصر

العودة  
اسم العضو
كلمة المرور
مركز تحميل الصور القرآن الكريم مواضيعي التسجيل البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

وصفات المطبخ تبادل الخبرات في مجال الطبخ و نصائح و إرشادات




المواضيع المتشابهه للموضوع: ملف تجميد الخضروات بأنواعها
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
تخزين الغذاء تجميد البيتزا 2016 , تجميد الخضار 2016 نقاء الروح الاشغال اليدوية - التدبير المنزلي 0 12-31-2015 08:15 PM
تجميد الخضراوات , تجميد الخضار , حفظ الخضر داليا مودي وصفات المطبخ 3 03-25-2012 12:40 AM
كيفية حفظ الخضروات والفاكهة فى الفريزر،طرق تجميد الخضروات والفاكهة ana4122009 الاشغال اليدوية - التدبير المنزلي 9 12-27-2011 04:28 PM
حساء الخضروات بفول الصويا , طريقة عمل شوربة الخضروات مع الصويا , شوربات عالمية وجديدة دودووووو المقبلات والسلطات والشوربة 8 11-24-2011 07:24 AM
كاري الخضروات الهندي - لمحبي الخضروات ولنباتين ghada 26 اطباق رئيسية 7 10-15-2011 11:30 PM

ملف تجميد الخضروات بأنواعها

تجميد الخضروات عند تجميد الخضر الطازجة بنجمدها زى الفاكهه فيما عدا ان ثمار الفاكهه يجب ان تكون تامه النضج سليمة غير معطوبة اما فى الخضر فقد وجد انها بتكون

إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع omyosef مشاركات 12 المشاهدات 15839  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 07-20-2010, 12:15 PM   #1
omyosef
ليدي مجتهده
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 404
المواضيع:
افتراضي ملف تجميد الخضروات بأنواعها


ملف تجميد الخضروات بأنواعها qatarya_antP9EUITS.g


تجميد الخضروات


عند تجميد الخضر الطازجة بنجمدها زى الفاكهه فيما عدا ان ثمار الفاكهه يجب ان تكون تامه النضج سليمة غير معطوبة
اما فى الخضر فقد وجد انها بتكون افضل طعما قبل ان يكتمل نضجها تماما اى فى اول الموسم وخاصه البسلة والفاصوليا الخضراء لان نسبة السكر فى هذه الخضر وهى صغيرة السن تكسبها طعما مستحبا وعندما تصير الثمار كامله النضج يتحول السكر بها الى نشا يفقدها طعمها الحلو ويجعل نسيجها خشن ولونها غير مستحب
تجميد البسلة والفاصوليا الخضراء و الجزر والبطاطس و الكوسة وماشابه من الخضروات
بالنسبة للبسلة
فصصيها واغسليها

تجميد الفاصولياء
اولا تغسل وتقطع اطرافها ثم تقطع اجزاء

ملف تجميد الخضروات بأنواعها beans2wash.jpg

ملف تجميد الخضروات بأنواعها beansbad.jpg

ملف تجميد الخضروات بأنواعها beanswash.jpg

ملف تجميد الخضروات بأنواعها beanscut1.jpg

ملف تجميد الخضروات بأنواعها beanscut2.jpg

ملف تجميد الخضروات بأنواعها beanscutup.jpg

تغلى قليلا في ماء وملح

ملف تجميد الخضروات بأنواعها beansblanch.jpg

توضع في ماء مثلج

ملف تجميد الخضروات بأنواعها beansinice.jpg

تصفى ثم توضع في اكياس

ملف تجميد الخضروات بأنواعها beansziploc.jpg

وتوضع في الفريزر

ملف تجميد الخضروات بأنواعها beanfrozenvac.jpg

تفريز الذره

تقشر وتغسل ثم تسلق

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corn - single ear.jp

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corn in husks.jpg

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corn pots ready.jpg

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corn husked.jpg

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corn in ice water.jp

لما تبرد استخدمي سكين واكشطي الذره

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corn cob cut.jpg
الموضوع الأصلى من هنا: سيدات مصر http://forums.egyptladies.org/showthread.php?t=58432

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corn, kernels cut on

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corn cut in bowl.jpg

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corn, cut kernels.jp

ثم ضعيها في اكياس وفي الفريزر

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corn in bag 2.jpg

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corn in freezer.jpg

وممكن تجمديه بدون كشط


ملف تجميد الخضروات بأنواعها corncobvac.jpg

ملف تجميد الخضروات بأنواعها corncobzip.jpg
الموضوع الأصلي: ملف تجميد الخضروات بأنواعها || الكاتب: omyosef || المصدر: سيدات مصر

منتدى , منتديات , بناتي , ازياء , تسريحات , قمصان نوم , رسائل , حب , ملابس , فتكات , رجيم , لانجري , بنات , للبنات , العاب , اسرة , سيدات , نسائية , نسائي , مصر , العالم , اكلات , طبخ , الحمل , ديكور , كروشية , صور , مكياج , البيتزا , ميك اب , البشرة , فيديو , طريقة , ستائر , غرف , أطفال , غرف نوم , فساتين , زفاف , 2017 , 2016 , شتوية , صيفية , اكسسوارات , التخسيس , حلويات , طريقة , تريكو , الاحلام , تفسير الاحلام , حواء , اكلات , تفسير حلم , قصات , قمصان , رمضان , u]ghj , TJ;HJ , فساتين , عبايات , عيد , لانجيري , البشرة , تساقط , مطبخ , لكي , مصر , مصرية , شعر , خليجية , tj;hj , 2015



المصدر: سيدات مصر


lgt j[ld] hgoqv,hj fHk,huih


المصدر: سيدات مصر


lgt j[ld] hgoqv,hj fHk,huih

التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 07-20-2010, 12:15 PM   #2
omyosef
ليدي مجتهده
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 404
المواضيع:
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

الباميه يغعل بها مثل الفاصوليا بالضبط

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي


الكوسه والبذنجان الاسود

تغسل وتقطع وتغلى ثم تبرد وتصفى وتحفظ او تقلى وتصفى ثم تحفظ


اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي
الموضوع الأصلى من هنا: سيدات مصر http://forums.egyptladies.org/showthread.php?t=58432

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 07-20-2010, 12:18 PM   #3
omyosef
ليدي مجتهده
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 404
المواضيع:
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

مشاركه من whiet angel

اولا نقطف الملوخييه ونغسلها كويس
وبعدين نوضع ماء مغلى على النار ونحط جواها معلقه سكر ومعلقه ملح ونسقط الملوخيه فيها حوالى 3 دقائق

ثم تصفى وفورا (وده اهم نقطه والى بتخلى الملوخيه تفضل خضراء) نحط عليها فورا ماء ساقع او ماء بتلج
ونسيبها تنشف كويس وبعدين تعبا فى اكياس حسب الكميه وتتشال فى الفريزر
اما نحب نعملها نطلعها وفورا وهى مجمده على الخلاط
مع قليل من الشوربه ولفتين فقط
وبسسسسسسسس
وصدقونى بتبقى خضراء جدا ومخرطه كانك عملاها بالمخرطه :17-98:
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 07-20-2010, 12:19 PM   #4
omyosef
ليدي مجتهده
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 404
المواضيع:
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

مشاركه من whiet angel

تجميد ورق العنب
الطريقه الاولي
كميه من ورق العنب منظف من الاعناق وكبشه من الملح ما في مقدار معين فنجان متلا وكميه ماء وخيط لكي نضم ورق العنب
الطريقه
بعد ان ننظف ورق العنب ويلف كما واضح بالصورة ونذوب الملح بالماء ونضع ورق العنب بالاماء المملح لمدة من 4 ايام الي 5 ايام ويرفع بعد ان يصفي ويوضع بالاكياس البلاستيكيه ويوضب بالفريزر اخواتي هاي الطريقه مجربه وانا احفظ الورق بيها وهي مناسبه والورق يبقي محافظ علي اللون الفرش وافقط يوضع بماء ساخن قليلا ويستخدم السبب انو الملح لا يجمد الورق اي يبقي مناسب

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

الطريقه التانيه وهي طريقه جدا رائعة وتناسب الاخوات كثيرا وهي كالتالي
ورق عنب معروقه
لتر ماء
ملعقتين من الخل
ملعقتين عصير ليمون
نص ملعقه من حامض الليمون
اي الليمون دوزي
لحتي ما يتغير اللون
الموضوع الأصلى من هنا: سيدات مصر http://forums.egyptladies.org/showthread.php?t=58432
الان بعد ان نوضب ورق العنب يسلق بالماء مع الحامض لمدة 10 دقائق ويرفع من الماء ويبرد بماء مضاف له الثلج الان يرص كل 20 الي 30 ورقه وبعدين يوضع بالمرطبانات او الوعاء المراد حفظه به ويضاف له اماء السلق بعد ان نذوب بيه ملعقتين كبيرة من الملح الخشن ويترك الحين الاستعمال
والله اخواتي عن تجربه ويبقي محتفظ بلونه الاصفر وكنوا جديد
اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

هناكممكن بدون الملح فقط بالماء الحمضي ويحفظ
هناك طريقه تالثه وهي ان يوضب ورق العنب ويعمل كل كام ورقه ويصف ويوضع بالاوعيه البلاستيكيه ويستحب ترك الورق ليله كامله قبل الحفظ افضل لحتي يذبل وثم يغلق بعد ان تملا الزجاجات
طريقه اخري وهي ان يصف الورق وفي مصفايه علي حمام مائي حار اي علي البخار وثم يوضب ويرفع بالفريزر بعد ان يلف بالفويل
الطريق الاخيرة هي ان يوضب ويلف بالورق الاكياس الورقيه ويوضع بالنايلون ويفرز وعند الاستخدام يترك لكي يفك لوحده
اتمني تكون واضحة اخواتي


اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي



اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي



اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي


اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 07-20-2010, 12:20 PM   #5
omyosef
ليدي مجتهده
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 404
المواضيع:
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

لحفظ الطماطم تغسل وتوضع في ماء مغلي ثوان لا تخليها تذوب ثم توضع في ماء مثلج ثم تقشر وتقطع وتحفظ


اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

تشيلي البذور

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي
الموضوع الأصلى من هنا: سيدات مصر http://forums.egyptladies.org/showthread.php?t=58432

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

وانا بعمل طريقه تانيه بجد تحففففففففه
بغسلها واحطها في حله كبيره وعليها معلقتين سكر وتغلي 10 دقايق وبعدين اضربها بالمالتي كويك
او ممكن لما تبرد في الخلاط واصفي واعبي في اكياس علي حسب الطبخه
وكده بتبقي نص تسبيكه
اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

الفلفل يغسل ويشق وينظف من البذور ويحفظ

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي


تفريز الفلفل الاخضر او الاحمر او اي نوع

طريقه سهله وتسهل عليك الطبخ

طبعا نغسل الفلفل ونزيل العنقود منها والبذور اللي داخل وتقطع مكعبات وتوضع باكياس بلاستيك

ونضعها بالفريزر وعند الحاجه نكسر الكميه اللي نبيها ونضعها بالطبخة المراده على النار مع البصل

يعني يصير مثل الخضروات المشكله اللي تباع بالسوق
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 07-20-2010, 12:20 PM   #6
omyosef
ليدي مجتهده
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 404
المواضيع:
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

النعنع والريحان يجفف، يغسل ويوضع على ورق مطبخ في صينية في الشمس حتى يجف، يحفظ في علب أو مرتبانات زجاجية محكمة الغلق، عند الستخدام، تاخذ الكمية المطلوبة وتفرك ونتخلص من الأعواد، يستخدم في السلطات والمحاشي وغيره.
البقدونس والشبت والكسبرة يغسلوا ويقطعوا ويحفظ في كيس بالفريزر





الثوم بطريقة تانية
انا بقشرة وحطة في علبة في الفرييزر سليم




الجزر: قطعت منه لليخنات ... او المرق او الايدام ... بشكل حلقات كبيره وسميكه .. وطبختهم في ماء مغلي لمدة 3دقايق ... وبشرت بعضه بالمبشره للشوربات ... وممكن تقطعي منها مكعبات صغيره للحمسات

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي
الموضوع الأصلى من هنا: سيدات مصر http://forums.egyptladies.org/showthread.php?t=58432

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

الفلفل الاخضر : قطعته مربعات كبيره ومربعات صغيره ... للحمسات والايادامات وغيرها

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

الباميا والفاصوليا والذره اشتريها جاهزه


الكوسا : اقطع منها حلقات كبيره للايدام ... اغليها في ماء مغلي .... لمدة 3 دقايق تقريبا ... ولما تبرد اجمدها.... وبعض الكوسا بديت احشيها ... وافرزنها بدون طبخ
اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

الزهره : اقطعها قطع متوسطه ... واغليها في ماء مغلي لمدة 3 دقايق واصفيهاااااا ولما تبرد افرزنها

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي






الليمون : اقشر الليمونه ... واقطع لبها لقطع متوسطه ... وانزع عنها بذورها وعروقها البيضاء ... واعمل من بعض الليمونات شرائح مدوره للتزين ... وطبعا هذا راح يكون عصير مثلج من لب الليمون ... ماغير تضيفي عليه الماء والسكر واذا تحبي بعض اوراق النعناع



اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي



اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي



وبشر الليمون ممكن تحفظينه للكيك او لاضافته لاي نكهه
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 07-20-2010, 12:21 PM   #7
omyosef
ليدي مجتهده
Avatar Yok
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 404
المواضيع:
افتراضي رد: ملف تجميد الخضروات بأنواعها

مشاركه من whiet angel



حفظ البطاطس
كمية بطاطس كبيرة وقشريها وبعدين قطعيها اصابع والسمك حسب الرغبة وبعيدين اغسليها بالماء
هاتي حلة كبيرة زحطي فيها مية للسلق علي حسب كمية البطاطس وحطي فيها ملح وخل وحطيها علي النار وحطي البطاطس في الحلة وخليها تغلي غلوتين بالظبط يعني نص سلقة وبعدين صفيها كويس اوي وسبيها تبرد في المصفة
اخر خطوة عبيها في اكياس علي حسب استعمالك وحطيها في الفريزر ولما تطلعيها مش بتسبيها تفك من الفريزر علي القلي وبالهنا والشفا بتطلع مقرمشة من برة وطرية من جوة
اهم حاجة في الطريقة دي انك تظبطي سواها متسبيهاش تستوي اوي لما تتهري يدوبك نص سوا
وتاني حاجة انك تصفيها كويس اوي عشان لما تيجي تقليها ميكنش فيها مية

وبالهنا والشفا مرة تانية
التوقيعلا يوجد توقيع لهذا العضو
omyosef غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
إنشاء موضوع جديد إضافة رد
كاتب الموضوع omyosef مشاركات 12 المشاهدات 15839  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع | أرسل هذا الموضوع إلى صديق | الاشتراك انشر الموضوع

مواقع النشر (المفضلة)

مواضيع ذات صله وصفات المطبخ


وصفات المطبخ

ملف تجميد الخضروات بأنواعها


*=== (( ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد )) ===*

الرسالة:
الصندوق الماسي الخامس - Massy Version 5
خيارات


أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع


المواضيع المتشابهه للموضوع: ملف تجميد الخضروات بأنواعها
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
تخزين الغذاء تجميد البيتزا 2016 , تجميد الخضار 2016 نقاء الروح الاشغال اليدوية - التدبير المنزلي 0 12-31-2015 08:15 PM
تجميد الخضراوات , تجميد الخضار , حفظ الخضر داليا مودي وصفات المطبخ 3 03-25-2012 12:40 AM
كيفية حفظ الخضروات والفاكهة فى الفريزر،طرق تجميد الخضروات والفاكهة ana4122009 الاشغال اليدوية - التدبير المنزلي 9 12-27-2011 04:28 PM
حساء الخضروات بفول الصويا , طريقة عمل شوربة الخضروات مع الصويا , شوربات عالمية وجديدة دودووووو المقبلات والسلطات والشوربة 8 11-24-2011 07:24 AM
كاري الخضروات الهندي - لمحبي الخضروات ولنباتين ghada 26 اطباق رئيسية 7 10-15-2011 11:30 PM

سيدات مصر ازياء ازياء محجبات عبايات لانجيري مكياج ديكور تريكو تسريحات فساتين غرف نوم كوش مكياج عرايس اكسسورات انتريهات وصفات طبخ

الساعة الآن 10:24 AM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises
التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي موقع سيدات مصر ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)
دليل المواقع
أضف اعجاب لصفحتنا